2015. március 13., péntek

Semmi sem könnyű 13. fejezet

"Én mindent megteszek, hogy sikerüljön"
Meg akartam beszélni Chanyeollal a dolgokat, és ennek nem állhatott útjába a betegségem sem. Kicsit feljebb ültem az ágyon, és megint felkapcsoltam az éjjeliszekrényen lévő vékony csíkosra festett lámpát. A mellkasomba nyilallt fájdalom miatt kicsit összegörnyedtem, de amint enyhült a szúró érzés, sikerült rendesen az ágytámlának nekidőlnöm.
Ez a betegség túlságosan eluralkodott rajtam, és szellemileg sem voltam olyan állapotban, hogy gyorsan le tudjam győzni (minden gyógyszer ellenére). Sosem voltam gyenge, most mégis annak éreztem magam. Egy halk sóhaj szökött ki a számom, s abban a pillanatban meghallottam, hogy az ajtó halkan felnyikkant egyet. Oda fordultam; figyeltem, ahogy Chanyeol magas alakja megjelenik, és olyan óvatossággal csukja be az ajtót, mint ahogy kinyitotta. Nem is nézett rám, csak megbánóan leszegte a fejét és ide andalgott. A másik ágy végére ült tőlem a legtávolabb, amin az ágynemű gyűrötten hevert. Talán Jongin megint itt aludt, mert nem bírta Sehun és Zitao mindennapos veszekedését.
Nem mondott semmit, és én sem szóltam, csak bámultam a kezét, hogyan babrál vele. Tényleg azt hiszi, hogy utálom? Végül is lenne miért, de képtelen vagyok rá, mert ő Chanyeol, a kis dongsaeng, akit mosolyogva szeretek látni.
- Tényleg úgy csinálsz, mintha megvernélek – ráztam meg a fejemet, erre halk hümmögést kaptam. – Szóval... nem szeretnél semmit mondani? – kérdeztem meg.
- Mit mondhatnék, hyung? – szólalt meg végre.
- Nem kell úgy beszélned, mintha a világ ellened lenne.
- Miért, szerinted nincs ellenem? – nézett végül felém. Szemi fájdalmasan és bánatosan meredtek rám, mintha tényleg az egész világ sorsát cipelné magán. – Egy olyan embert szeretek, akit nem kéne, kihasznállak téged, Baekhyun utál, mint a szart, és el vagyok tiltva Jongintól. Ez szerinted rendben van? – fakadt ki, mint egy sértett gyerek. Igaza volt, de közel sem így kellene hozzáállnia, hiszen nem reménytelen minden.
- Ezért engem kell lecseszni, mert neked nem jó?  
- Nem, csak… - fújtatott; folytatni akarta a mondandóját, de végül inkább csendben maradt, és újra leszegte a tekintetét.
A ránk boruló nyomasztó csendet néha-néha megtörték a torkomból feltörő kisebb köhögések. Aztán csak megszólaltam, mivel azért hívtam át őt, hogy megbeszéljük a dolgokat.
- Mit mondott neked Baekhyun? – tettem fel a kérdést, de válasz helyett csak a fakókékre mosott alvóspólóját birizgálta idegesen. Elhiszem, hogy nem akart erről beszélni, de tudnom kellett az igazat, hogy egyáltalán segíteni tudjak.
Chanyeol egészen jól rendbe szedte magát, talán Junmyeon hyungnak köszönhetően. Nem piroslott már az orra, és a szája sem volt olyan száraz, mint pár nappal ezelőtt. Szerencsére kilábalt a betegségből, de a lelki bajaiból közel sem, és ez meglátszott rajta. Biztos voltam benne, hogy a többiek is észrevették, de akkor miért nem csináltak valamit? Vagy csináltak, csak Chanyeol nem engedte nekik? Egyáltalán miért tőlem kért segítséget? Csak azért, mert én vagyok vele a legkevésbé jóban, és mert annyira biztos, hogy nem mondom el senkinek? Ennyire jól ismer engem, vagy ennyire nem?  Chanyeol néha olyan furcsán és gyerekesen viselkedett, hogy képtelen voltam eldönteni, mit miért csinál.
- Ha nem mondasz semmit, miért várod el tőlem, hogy segítsek! – kicsit erősebben szóltam, amitől megfájdult a torkom. Vettem egy nagyobb levegőt, hogy a hirtelen jött indulatomat eltüntessem. Így betegen elég türelmetlen voltam, de semmiféleképpen nem akartam megbántani Chanyeolt. – Mit csinált Baekhyun? – kérdeztem meg rekedtes hangon, de most már sokkal nyugodtabban.
Egy kicsit  mocorgott az ágyon, látszott rajta, hogy nyomasztja a téma, de elkerülhetetlen volt.
- Semmit, csak azt, hogy… kerüljem el Jongint, mert… - nagy levegőt vett, végül nem folyatta.
- …mert meleg vagy – fejeztem be helyette, mire felém kapta a keserű tekintetét.
- Miért utál engem a legjobb barátom? – kérdezte mély szomorúsággal.
 Átéreztem a helyzetét, hiszen az én barátom is egyszer csak eltávolodott tőlem. Igaz, Lu ge nem utált, de valahol úgy éreztem, hogy Baekyhun sem utálja Chanyeolt, csak nem tudta még feldolgozni a tényt.
- Honnan jött rá egyáltalán?
- Nem tudom, hyung, nem tudom. Egyik napról a másikra változott meg, és megvádolt azzal, hogy én el akarom csábítani Jongint. De hyung, én nem akarom. Imádom őt, de nem úgy… - bizonygatta, mintha én nem tudnám az igazat. – Én… Yifan hyungot szeretem – suttogta halkan. Olyan volt a hangja, mintha bármelyik pillanatban képes lenne elsírni magát.
Miért Yifan? Egyáltalán hogy és mikor alakult ez ki benne? Yifan nem rossz ember, de mindig is lehetett érezni, hogy távolságtartó volt a csapattagokkal. A barátjának tartottam magam, valahogy mégis úgy érzem, hogy én is egy voltam a többi közül. Ő nem érezte itt jól magát, hiába mosolygott meg kedveskedett mindenkinek, nem volt az igazi. Sajnálom, hogy nem ismertem meg az igazi Yifant; hiányzik, de örülök, hogy most jobb neki ott, ahol van.
- Szerintem Baekhyun nem utál téged, csak képtelen felfogni ezt az egészet – nyugtatgattam; amit mondtam, azt úgy is gondoltam.
- Honnan veszed? Te nem tudod, hogy…
- Beszéltem vele – vágtam a szavába. Meglepetten nézett rám, és hamar elkomorodott. Úgy fúrta tekintetét az enyémbe, mintha elárultam volna; nem tudom, honnan jött ez neki, de nem így volt. – Beszéltem vele a kórházban. Nem mondott semmit igazából, de én úgy érzem, hogy csak idő kell neki, és…
- Idő?! Hyung, ha te is hallottad volna, miket vágott a fejemhez, nem ezeket mondanád! – emelte fel a hangját, szinte már hallottam a benne tomboló elkeseredettséget és azt, hogy igazságtalannak érzi a helyzetet. – Én nem akarom, hogy így nézzen rám, de kibaszottul nem fogok megváltozni miatta! Nem is tudnék!
Láttam a szeme aljában összegyűlni a kis könnyeket; láttam, hogy nem sok kell neki. Soha nem sírt még előttem, nem is akartam, de így olyan volt, mint egy elveszett, magányos gyerek.  
Megerőltettem magam, és fáradtan ledobtam a lábamról a takarót. Kikeltem az ágyból, majd Chanyeol elé léptem. Lebámultam rá; figyeltem, hogyan néz engem a nedvességtől ragyogó szemeivel. Ez nem az a tekintet volt, amit csak úgy el lehetett felejteni; fájt a segélykérő íriszeibe bámulni, tényleg fájt, hogy ilyen gyötrelmesen festett. Kicsit lehajoltam, majd átöleltem őt. Nem csinált semmit, csak mereven tűrte, ahogy szorosan fogtam.
- Higgy benne, hogy rendbe jön Baekhyunnal. Én mindent megteszek, hogy sikerüljön – ösztönösen jöttek belőlem a szavak. Jót akartam ennek a hatalmas gyereknek, és újra az őszinte mosolyát szerettem volna látni.
- Hyung…
- Hm? – simogattam meg hátát, de nem engedtem el őt.
- Miért nem téged szeretlek inkább? – kérdezte váratlanul, és bennem hirtelen állt meg minden. – Talán úgy sokkal könnyebb lenne nekem… - suttogta lemondóan.
Nem, nem lenne könnyebb, és megint önző vagy, Chanyeol.
- Hyung, képzeld – hallottam Jondae vidám hangját s az ajtó nyitódását -, Yifan hyung három hét múlva jö… - hirtelen abbahagyta, ahogy meglátott minket. Eltávolodtam Chanyeoltól, aki Yifan neve hallatán egyből Jongdaere meredt.
A fiatalabb csak állt az ajtóban; a döbbeneten kívül nem tudtam mást leolvasni az arcáról. Nem rég zuhanyozhatott, mert fekete nedves haja bozontosan hullott a homlokába.
- Csak láttam, hogy égett a villany és… - mutatott maga mögé érthetetlen módon, majd újból elnémult. Nyelt egy nagyot, zavartan hajába túrt, hátat fordított, aztán becsukta az ajtót maga mögött.
Miért viselkedett így Jongdae? Nem tudja, hogy Chanyeol meleg, szóval annyira nem kellett volna meglepődnie egy ölelésen, igaz? Vagy… nem csak Baekhyun az, aki rájött erre?
- Yi-yifan hyung itt lesz Szöulban? – zökkentett ki a gondolataimból Chanyeol.

10 megjegyzés:

 1. Szia!

  Szerintem nem volt semmi probléma ezzel a résszel. Ne aggódj ^^

  Még mindig tiszta rejtèly és talàny ez a fic. Megeszem a nem létező kalapom, ha a vègkifejlet egy kicsit is megkőzelíti majd az elképzeléseim. :-P
  Channie már most azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Layt szeretnè... Jajjaj, nem lesz ez így jó. :O
  Jongdae meg... egyre furább a gyerek. :-/ Vele sem ártana egy beszélgetést megejteni. Meg úgy mindenki mindenkivel megbeszélhetné a problémáit. Vagy nem is nyitok egy lelkisegély irodàt és jöhetnének hozzám. Garantáltan nem oldanám meg a bajukat, de elrabolnám a két föszereplőt. :-D hahaha
  Yifan meg Szöulba jön... :-O Oh anyám, mi lesz itt még.
  Nagyon-nagyon köszi ezt a részt. ^^ Reméljük sikerül visszarázódni ennek a történetnek az írásába. Várom a folytatást. *.* Pusz <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kicsit minthogyha el felejtettem volna írni, de nem baj, rajta vagyok azon, hogy jobb legyek. xD :D

   Rejtély... :D Mindenki ezt mondja, de igazából nagyon nem az. :D De tényleg. Semmi nem történik igazán. Talán azért lehet kicsit furcsa nektek, mert más hangulata van, mint a többi ficimnek és csak azokat írom le, amit Yixing lát, gondol. :D
   Jongdaevel tényleg nem ártana beszélni, de aztán ki tudja, hogy mikor fog erre sor kerülni. :D Valamikor biztosan. :D Hát ha lelkisegély leszel, akkor elég nehéz lenne a dolgod. XD Itt mindenki bolond. :D
   Köszi szépen a véleméééényed, tudod, hogy mindig jól esik. :D

   Kiri

   Törlés
 2. Aaaahhh dejooooreszvooolt jaj szegeny Chanyeolieeee 😢 es milyen.aranyos.Lay.hogy.segit.jaj.dejolenne ha megoldodna a goond. Es fuu.erre kivancsi vagyok Kurisuuuu megint aww dejoo de varom a kovi.reeeszt. fuh Chen kicsit olyanvolt momtha nemistudom megbantodott.volna.hogy Lay.olelgeti Channiet. Nemrudom de furi nekem eza Jongdae. Csak nem...? Na ez kiderul a tobbi reszbol, koszike hogy megirtas es nagyon.varo,m a kovikeet 😁❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te mindig telefonról írsz? XD :D Amúgy nagyon aranyos vagy, hogy mindig fanolsz a történeteimre. *-* Cuki vagy, és köszi, hogy mindig írsz. :D
   Na... Jongdae csak nem...? :D Igen, igen... gondolkodj csak, majd minden kiderül, csak aztán nehogy csalódnotok keljen. :D xD Gonosz vagyok. :D Majd a következő fejezetet próbálom hamarabb hozni.

   Kiri

   Törlés
 3. jajj ez nagyon jó rész volt :3 <3
  az, hogy Chanyeol azt gondolja jobb lenne, ha Lay-t szeretné, annyira aranyos gondolat, de nem ez így nem lesz jó >< annyira zavaros néha minden >< kész rejtély ez a fici XD ^^ <3
  Jongdae... miért reagált így? o.O ez is egy hatalmas rejtély o.O nagyon furcsa most o.O
  az meg, hogy Yifan visszajön... hűha, itt mi lesz XDD
  nem tudom mit fogsz írni, de tudom nagyon jó lesz :3 <3 nagyon várom a következő részt :3 <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, cuki Sára. :D Örülök, hogy itt vagy. *-*
   Te is kész rejtélynek gondolod. xDDD Nem hiszem el. xD :D Tény, hogy tőlem nem megszokott hangulatú a fici, de amúgy semmi rejtély nincs benne. :D Majd szerintem a végén minden kitisztul, és nem fogjátok majd azt gondolni, hogy rejtély. :D Bár én örülök neki, hogy gondolkodtok rajta, csak nem akarom, hogy beleunjatok ebbe... :D Bár változtatni úgysem fogok, mert ez egy olyan történet.... ha így jön, akkor így. XD :D
   És köszi a nagy bizalmat, aranyos vagy nagyon. :D Megpróbálom hamarabb hozni a részt. :D

   Kiri

   Törlés
 4. Itt abbahagyni? itt abbahagyni? Most komolyan??? Wááááá!!!! A legizgalmasabb rész, én ezt nem hiszem el XD
  Fhuh, annyi érzelem kavarog most bennem. Nem tudok kiigazodni senkin xD
  Megértek mindenkit, de... az ember nem ilyen viselkedést várna tőlük. Baekhyunban kicsit csalódtam most. Oké, megértem, hogy nem tudja feldolgozni a tényt, de... akkor sem kéne így viselkednie. Felnőtt ember, ecsém! Ne legyen már gyerekes, hogy eltiltja a másiktól és kerüli a másikat. Elhiszem, hogy nem mindennapi dolog és aggasztó, ha megtudod a barátodról, hogy meleg, de akkor is! Minden kapcsolat problémája itt kezdődik, hogy a felek nem őszinték és megértők egymással, és ebben a történetben senki nem őszinte a másikkal xD Kiakadok, teljesen! :D
  Aztán... Jondgae.... szerintem ő sejt valamit. Vagyis ha eddig sejtett, akkor most ez az ölelkezés, amit látott, meggyőzte arról, hogy Chanyeol meleg, még akkor is, ha ez nem az volt, aminek látszott. És tuti, hogy ebből is hatalmas balhé lesz... Fhuhhaa.
  Aztán ott van Luhan. Na, ő a másik, akit nem értek abszolút, és csak sejtésim vannak arról, hogy miért olyan, amilyen, de.. őt sem értem, mire jó ez a titkolódzás. Ki fog derülni idővel, de úgy nem szeretem, amikor valaki ilyen. De.... ugye ő nem fog kilépni a bandából? o.O Én elsőként erre tudok gondolni, hogy ő is el fogja hagyni a bandát, de... ugye nem? Valakit legyilkolok, ha így lesz xD
  Öhm... Mit akartam még mondani? Chanyeolt sajnálom, amiért ilyen helyzetben van, és hogy egyre többet fordulnak ellene. Neki a legnehezebb szerintem, mert nemhogy másoknak nem tudja elmondani, hogy mi a helyzet vele, hanem még saját magának is nehéz bevallania, és ha az ember nehezen ismer be valami magának, akkor másnak sem fogja tudni. Szóval én tökre megértem, hogy nem akarja - egyenlőre - elmondani senkinek és hogy szenved ettől. =/ De hogy miért pont Yifant választotta, azt én se értem o.O
  Yixinget is teljesen megértem, szegényem ő csak úgy belecsöppent ebbe az egészbe, és mindenki neki panaszkodik... majdnem mindenki. Chanyeol hozzá fordul a problémájával, Luhan kerüli őt, most összeveszett Baekhyunnal, Jongint is ő próbálta megnyugtatni, és most itt van Jongdae is, aki ki tudja, mit gondol... Hát, nem lennék a helyében és én biztos kivertem volna már a hisztit, és beszéltem volna mindenki fejével, hogy mi ez az egész. Az érintetteket már összehívtam volna egy közös beszélgetésre és tisztáztam volna mindent. Ajh, fiúk, miért vagytok ilyen idióták? Nem lenne egyszerűbb mindent megoldani, őszintének lenni, hogy minden olyan legyen, mint régen? Aish, barátok vagytok, fontosak egymásnak, ilyenek miatt nem szabadna veszekednetek! <3
  Szóval ja.... kiakadtam mindenkire xD De pont ezért imádom ezt a történetet és imádom olvasni, és annyira bele tudom élni magam és imádom, hogy végre olyat olvasok, amiről sokat lehet írni és amiben lehet elemezgetni a szereplőket *-* Húú, várom már a folytatást, annyira izgulok *-*
  És bocsánat, hogy ennyit írtam, de ez így kikívánkozott belőlem :$

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vaahhhh és a hosszúúúúú véleményed. *-* Ilyenekt mindig jó látni egy-egy fejezet alatt. :D Szóval köszönöm neked ezért. :D
   Látom, te is kiakadtál rendesen. xDDD Ennek örülök, pedig soha nem gondoltam volna, hogy ez a tényleg kevés cselekvést takaró történet majd annyira nagyon felkelti az emberek érdeklődését. Igazából minden karakternek megvan a saját gondolata, de ugye az tény, hogy nem mindenkiére fogunk rájönni teljesen, mert tényleg csak Yixing szemével látjuk a világot. :D Mindenkinek megvan a szerepe, és igazából nem is olyan nehéz rájönni a dolgokra, mert mindegyik ott van a szemünk előtt, és sejthetjük, mi lehet, csak Yixing valahogy kicsit máshogy látja a világot. :D
   Baeket én teljesen megértem, és igazából Yixing is ezért próbálja helyrehozni a kapcsolatukat, mert ő is úgy érzi, hogy Baek nem rossz, csak kikészült. :D Chanyeolt én annyira nagyon nem sajnálom. Igazából Yixingnek a legnehezebb mindenki miatt. És Chan valóban önző és kihasználja Xinget. Nagyon az, de még így is segít neki a kis cukorság. Szegény Chan, tényleg szegény, de igazából én nagyon is úgy érzem, hogy nincs igaza. :D Nincs, és szerintem ezt ő is tudja, mégsem úgy csinálja, hogy jó legyen. Érdekes... Na, de mindegy is. :D Jongdae és Lulu szála hamarosan kiderül, nem kell aggódni. : D Minden szépen és lassan. :D
   És teljesen... nem is tudom, hogy fogalmazhatnám meg ezt... Annyira nagyon, de nagyon jó érzés azt látni, hogy tényleg gondolkodnak a történeten és filóznak, elemezgetnek. Iszonyatosan örülök neki, hogy te ezt csinálod éés... ahhhhhh tényleg engem olvasol. Nagyoooon jóóó. *-* Imádlak ezért és a véleminyeiiiidéééért. Tényleg nagyon köszönöm szépen. :D Ez sokat segít abban, hogy hamarabb hozzam a következő fejezeteket.

   Kiri

   Törlés
 5. Na asszony, újra visszatértem :D Mint ahogy mindenki mondja ez a mű kész rejtély! A tagok különböző reakciója nem egyértelmű. Luhant még mindig nem értem, már nagyon azt akarom, hogy kinyögje mi is van! Chanyeol meg olyan cukin mondta,hogy miért nem Lay-t szereti. Hát szeressétek egymást!!!! Am. tuti biztos vagyok abba, hogy jongdae érez valamit Lay iránt, nem hiába aludtam múltkor együtt, meg ez a sokatmondó ölelés is az elején... Szerintem ezért jött zavarba. Yifan meg... aigo, csak még csavar egyet a szálakon. Teljesen beleőrülök, mire megtudjuk az igazságot! Folytatást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látom, látom, itt vagy. :D Jó látni. :D És... én meg mindig mondom, hogy egyáltalán nem rejtély ez a fici, csak bugyuta világnézete miatt tűnhet annak. Igazából minden úgy történik, hogy azt lehet sejteni, és minden karakter úgy viselkedik, ahogy kell neki, csak Xing nem éppen arra figyel, amire kéne neki. :D DE a végén minden kitisztul, és rájöttök, hogy igazából semmi extra sem volt ebben. :D Azért jó, hogy gondolkodtok rajta. :D
   És a következő fejezetben rájössz, miért viselkedik Lulu úgy ahogy. :D Vagyis... nagyjából xD Folyamatban van az a szál is, ahogy mindenki másé. :D Yifan igazából nem kavar be semmit, de majd minden kiderül. :D Semmi új dolog nem lesz, ahogy azt már mondtam. :D Köszönöm szépen a véleményed, ez mindig segít, hogy folytatni tudjam. :D

   Kiri

   Törlés